Ervaringen:

''Het voelde alsof een meisjesdroom in vervulling ging. Na jaren kijken naar paarden en springruiters kreeg ik eindelijk de mogelijkheid om zelf dicht bij een paard te komen. Met veel plezier heb ik twee trainingssessies gevolgd bij Dick. Het werken met het prachtige paard Noppie gaf mij veel inzicht in eigen handelen. Tijdens de tweede sessie kwam naast mijn handelen ook de wijze van aanpak, overleg en oplossingsgerichtheid als leidinggevende naar voren. Hoe stimuleer ik mijn collega en hoe komt mijn boodschap over? Het is prachtig om te ervaren dat je samen een moeilijke opdracht tot een goed einde weet te brengen.

De les die ik persoonlijk hierbij geleerd heb vond ik terug in een spreekwoord over een paard, namelijk: Men kan geen paard al lopende beslaan! De betekenis hiervan is dat je niet te snel moet willen en er ook geen twee dingen tegelijk kunnen. Neem de tijd, de rust de aandacht en concentratie die nodig is om samen iets te kunnen bereiken!''

Gerdien Lassche-van Grol

''Wat heb ik ontzettend genoten van de sessie paardencoaching. Vooraf zag ik er tegenop, ik heb niet veel met paarden. Dat viel gelukkig erg mee. Ik kreeg alle ruimte om eerst kennis te maken met het paard en mezelf op mijn gemak te voelen. Daarna kreeg ik verschillende opdrachten om samen met het paard te gaan doen. Opdrachten die allemaal gericht zijn op het meekrijgen van het paard, het leiden van het paard langs een bepaalde route. De opdrachten werden steeds kort en duidelijk uitgelegd en na een check of ik er klaar voor was kon ik starten. Wat mij ontzettend is meegevallen is de interactie met het paard. Het liep best goed, waardoor ik kon ontspannen.

De sessie met het paard heeft mij verschillende inzichten gegeven die ik dagelijks gebruik als leidinggevende. Inzichten die bevestigd werden en nieuwe inzichten. Het bijzondere is dat een paard je dat duidelijk maakt zonder praten. De paardencoach, Dick, heeft me enorm geholpen door reflectievragen te stellen. Als reflecterend ontstonden nieuwe inzichten. 


Dick ervaar ik als een fijne coach, hij geeft alle ruimte in een open sfeer om vragen te stellen en te reflecteren op wat er gebeurd tijdens een coachsessie. Dick laat je ervaren waar er ruimte ligt om te groeien en dat in een positieve setting. Ik kijk erg positief terug op.

Echt een aanrader en tevens een leuke ontspannende bezigheid.'' 

Bas de Jager

unsplash