Onze diensten

Interim- en schaduwmanagement


Soms is het nodig – vanwege ziekte of onvervulde vacatures – een tijdelijke oplossing te treffen. We hebben ruimte ervaring in interim opdrachten op directie- en bestuursniveau, zowel in het primair onderwijs als in het voortgezet onderwijs. Jarenlange ervaring als (interim-)leidinggevende en kennis en ervaring in veranderprocessen bieden toegevoegde waarde voor de organisatie. We passen de vormgeving, omvang en tijdsduur gemakkelijk aan de situatie.

(Team)coaching (met paarden)

 

 

We zijn gericht op groei en ontwikkeling van leidinggevenden. Eén van de mooiste onderdelen in ons werk is het ‘samen oplopen’ met beginnende of meer ervaren leidinggevenden en bestuurders. Op grond van onze kennis en ervaring zijn we in staat de complexiteit van de organisaties, vraagstukken en interacties te overzien. Of het nu gaat om individuele coaching of coaching van (management)teams: we trekken graag gezamenlijk op. 

 

We zijn enthousiast over het inzetten van een paard bij individuele coaching of teamcoaching. Deze vorm van coaching wordt officieel Equine Assisted Coaching (EAC) genoemd. Ervaring met paarden is niet nodig. Want het gaat er niet om dat we het paard iets leren of opdrachten gedaan krijgen. Het paard reageert op wat wij doen en hoe we ons voelen. Het paard speelt dus een belangrijke rol in de coaching. Op een ervaringsgerichte manier gaan we graag met jou of met je (management)team aan het werk en creëren we betekenisvolle ervaringen!

 

Advies


We zijn dankbaar voor het vertrouwen van talloze opdrachtgevers, ook rondom diverse advies- en begeleidingsvragen. Dit loopt uiteen van het begeleiden van het proces van werving- en selectie van leidinggevenden, interne (cultuur) onderzoeken, het begeleiden van de organisatie bij het werken aan herstelopdrachten van de Onderwijsinspectie, het begeleiden van samenwerkings- en fusietrajecten, etc.


Training


Al jaren bieden we training en scholing aan. Variërend van een inspiratiedag of workshop voor leidinggevenden en bestuurders tot een gecertificeerd professionaliseringstraject in het kader van het Schoolleidersregister. Dit is in alle gevallen maatwerk. Graag denken we met u mee over een passende invulling van een inspiratiemoment, tweedaagse of een langer lopend traject, inclusief certificering.